Recruitment trainingen

Met meer recruitment kennis verleid je kandidaten

Recruitment is een vak

10+

recruitment trainingen

20+

jaar recruitment ervaring

80+

tevreden klanten
Bij Recruiters Omgekeerd vind je trainingen voor verschillende onderwerpen binnen het recruitmentvak. Afhankelijk van wat er speelt in jouw praktijk en welke behoefte je hebt aan ontwikkeling, kies je de training die op dat moment het beste past. De trainingen zijn allemaal ontwikkeld vanuit het idee dat je het geleerde gelijk kan toepassen in jouw praktijk. Je krijgt oefeningen, praktijkvoorbeelden en inspiratie naast theorie, tips en adviezen. Met deze praktijkgerichte trainingen geef jij invulling aan je ambities als recruiter en zet je als werkgever je recruitment stevig neer!


Hieronder staat het aanbod van trainingen in de vorm van een online training die je samen met andere deelnemers volgt. Ik werk in kleine groepen zodat ik persoonlijke begeleiding kan geven en tijd kan maken voor vragen. Ook vind je op deze pagina het aanbod van incompany trainingen die je met een team kan volgen.

Het aanbod van recruitment trainingen

Referral recruitment

Maak van de aanbreng bonus een referral bonus of boost je referral recruitment programma met deze training die ook gaat over hoe je medewerkers kan activeren. In de training wordt een stappenplan gehanteerd wat jij als draaiboek (plan van aanpak) kan inzetten in je eigen praktijk.

Na deze training heb je tips en kennis in huis om de referral bonus op een actieve wijze in te zetten en onder de aandacht te brengen van medewerkers. 

Recruitmentplan

Aan de hand van een format (wat je na afloopt ontvangt!) krijg je alle 11 onderdelen toegelicht die in een recruitmentplan moeten komen. Na afloop kun je zelf met hulp van het format een recruitmentplan schrijven. Er is alle tijd voor het stellen vragen vragen tijdens de training. er alle ruimte om vragen te stellen zodat je alvast op weg wordt geholpen in je eigen praktijk. Review van je recruitmentplan? Dat kan na afloop van de training, en de keuze is aan jou: een schriftelijke review of een review tijdens een coachsessie. 

Candidate persona

In deze training leer je alles over candidate persona’s. We starten met de basis; wat is een candidate persona en hoe bepaal je hoeveel en welke je gaat maken. Je krijgt aan de hand van een stappenplan uitgelegd hoe je zelf een candidate persona kan maken en hoe je met deze input je recruitment en vacatureteksten kan verbeteren.

De training is inclusief een uitgebreid format die je kan aanpassen naar eigen huisstijl. 

ATS implementatie

In deze training leer je aan de hand van een stappenplan hoe je een ATS (Recruitment systeem) selecteert en implementeert. 

Je leert hoe je een goede lijst met eisen en wensen maakt, wie je allemaal moet betrekken en hoe je tot een gedegen keuze komt.

Na de selectie komt de implementatie fase en daar krijg je in deze training ook kennis over, zodat jij deze belangrijke (en leuke!) fase goed kan begeleiden.

Incompany workshops voor recruitment teams

Referral recruitment programma

Samen met jullie team ga ik als referral recruitment expert jullie begeleiden om een referral recruitment progamma op te zetten of te verbeteren. Het incompany traject bestaat uit drie trainingssessies en drie begeleidingssessies na lancering van jullie nieuwe programma om de werving via medewerkers te activeren. Je krijgt tips, advies, praktijkvoorbeelden en veel inspiratie. Na de eerste drie sessies heb je een draaiboek klaar.

Candidate persona maken

Ik leer jullie recruitment team hoe je ideale kandidaten in beeld krijgt met een candidate persona;  een fictieve weergave van de  ideale kandidaat. Dit geeft je inzicht in onder andere beweegredenen, gedrag en communicatiestijl. En met deze input kun je vacatureteksten, arbeidsmarktcommunicatie, searchen en benaderen optimaliseren. In deze workshop leer je als team zelf candidate persona's te maken.

Reviews over trainingen van Recruiters Omgekeerd

Een inspirerende e-learning, met een fijne balans tussen de theorie en praktische toepasbaarheid binnen onze organisatie. De inhoud was goed toegespitst op de eigen organisatie. Met na afloop fijne en praktische hand-outs.
Danciëlle Megens - HR Adviseur bij Sentech 
Deze training zorgt ervoor dat searchen een stuk effectiever en makkelijker wordt. Bianca is een enthousiaste trainer en een echte vakspecialist. Als je in een korte tijd genoeg handvatten wil om zelf uitgebreider te kunnen searchen dan is deze training een aanrader.
Mandy Wethly - Recruiter bij Innovam

De recruitment missie van Recruiters Omgekeerd

Die is simpel. Het recruitment vak upgraden. Want dat kunnen we wel gebruiken 😉.

De functie van recruiter roept niet bij iedereen positieve ervaringen op. In de praktijk zie je over het algemeen dat dit vaak komt doordat er te weinig aandacht is voor training en ontwikkeling. In het diepe gegooid worden is niet erg mits er iemand aan de kant staat die je leert hoe je vooruit komt in de vijver met kandidaten. Mijn trainingen zorgen dat je direct in eigen praktijk aan de slag gaat. Zodat jij sneller de beste kandidaten vindt en jullie als werkgever op de kaart zet.

Zullen we kennismaken?

Via onderstaande button kun je een online kennismaking in mijn agenda plannen. Ook als je een recruitment vraag hebt waar je over wilt sparren ben je meer dan welkom om mijn kennis en tijd te gebruiken 😃. Ik kijk er naar uit om je te spreken!