Recruitmentplan 2024

Schrijf je strategie inclusief doelstellingen en aanpak werving

voor het nieuwe jaar met begeleiding van een expert

12

Modules

11

Hoofdstukken in een format

Toegang tot

Community voor vragen

Herken jij dit als (interim) corporate recruiter:

  • Jij hebt de opdracht gekregen om voor 2024 een recruitmentstrategie te schrijven en dit nog niet eerder gedaan.
  • Voor 2024 wil jij met een meer gestructureerde recruitment aanpak komen met duidelijke doelstellingen.
  • Niet alleen jij hebt behoefte aan gericht werven, ook de organisatie vraagt hierom. 
  • Te vaak heb jij het gevoel achter de feiten aan te lopen en is ad-hoc werken aan de orde van de dag.
  • Vol met innovatieve ideeën voor succesvol recruitment in 2024 moet jij de stakeholders zien te overtuigen.
  • Jouw management en directie verwacht een concreet recruitmentplan met een duidelijke koers.
  • Jij hebt wat projecten in gedachten voor 2024 en om akkoord te krijgen moet je deze goed onderbouwen.

Last but not least:

  • Jij hebt behoefte aan een duidelijk format inclusief begeleiding en advies zodat het resultaat een recruitmentplan is.

Dan is dit recruitmentplan programma echt wat voor jou!

Inclusief uitgebreid format

Online training 12 modules

Community voor vragen en tips

Deze online training (e-learning) bestaat uit 12 modules en is geschikt voor recruiters die een recruitmentplan voor 2024 willen schrijven. Daarnaast is er een community waarin jij al je vragen op elk moment kwijt kan. Met een recruitmentstrategie geef je een gestructureerde aanpak en duidelijke koers aan de invulling van vacatures. Dit zorgt voor rust en plezier in recruitment. Niet alleen voor jou zelf maar voor de hele organisatie. Door je hiringmanagers mee te nemen in je plan, en input te bij ze te halen voor de wervingsbehoefte wordt jullie samenwerking sterker. Als je met marketing de invulling van recruitment marketing en employer branding afstemt betrek je meer collega’s en groeit het draagvalk. Overtuig jouw management en directie op een onderbouwde wijze van de aanpak die nodig is en het budget wat daarbij past. Hoe je dit allemaal doet leer jij in dit online programma en heb je na afloop een recruitmentplan voor 2024 klaar. Hiermee ben jij op tijd voorbereid op de recruitment uitdagingen in 2024 🚀! Klinkt goed toch?

Meld je nu aan en volg de training in eigen tijd en tempo!

De voordelen van dit trainingsprogramma

Een uitgebreid format met online video's

Jij krijgt een uitgebreid format van 11 hoofdstukken wat je gebruikt om je eigen recruitmentplan te schrijven. Daarnaast ontvang je een checklist zodat je de voortgang van je plan goed kan bewaken.

Een stok achter de deur om het af te ronden 

Als je elke week 1 tot 2 online modules volgt en gaat schrijven aan het hoofdstuk wat er bij hoort, heb jij voor het einde van het jaar het recruitmentplan af.  

Toegang tot de community met andere recruiters

Tijdens het programma heb je toegang tot de community waar je kan sparren met andere deelnemers en tussendoor vragen kan stellen aan de trainer en coach.

Lesmateriaal als video en pdf

Je kan kiezen en afwisselen naar behoefte: het lesmateriaal is zowel als video als schriftelijk beschikbaar. En met de Q&A’s is er dus alle gelegenheid om live je vragen te stellen. 

Dit houdt het trainingsprogramma in:

✔️ Je volgt in eigen tijd en op eigen locatie de online video’s van de 12 modules

✔️ Aan de hand van het format krijg je per onderdeel uitleg, tips en advies.

✔️ Het doel is om het recruitmentplan af te ronden tijdens het volgen van de training.

✔️ Je hebt toegang tot een community met andere deelnemers en mij als trainer waar je kan sparren en vragen kan stellen.

✔️ De training is inclusief het uitgebreide format van een recruitmentplan en een checklist.


De volledige training kost 557 euro inclusief btw en je hebt 3 maanden toegang tot het lesmateriaal. 


Na ontvangst van de betaling krijg jij direct toegang tot de online leeromgeving 🚀.

Een recruitmentplan in 12 modules

Module 1 en 2 | Intro en huidige situatie

In module 1 krijg jij alle tips en trucs voor het volgen van dit trainingsprogramma zodat je er het maximale uit kan halen. Module 2 is hoofdstuk 1 uit het recruitmentplan en hierin ga je de huidige situatie van de organisatie beschrijven. 

Module 3 en 4 | Recruitment organisatie en terugblik

In deze hoofdstukken beschrijf je de recruitmentorganisatie. Onder andere hoe het is georganiseerd en ingericht. En je geeft een terugblik op voorgaande jaar, waarbij de cijfers en feiten natuurlijk niet mogen ontbreken!

Module 5 en 6 | Arbeidsmarkt en wervingsbehoefte

Belangrijk dat jij ook naar de externe markt kijkt omdat je hiermee een context schetst voor de recruitment uitdaging. Ook maak je daarmee collega’s bewust van de externe factoren waar jullie mee te maken hebben. En de wervingsbehoefte vormt een belangrijke basis voor je recruitmentstrategie. In deze fase ga je nauw samen werken met de hiringmanagers en HR. Hoe gedetailleerder de wervingsbehoefte hoe beter! 

Module 7 en 8 | Doelgroepen en werving

Aan de hand van de wervingsbehoefte ga je doelgroepen segmenteren en bepalen waar de focus op moet komen te liggen. Het hoofdstuk daarna komt alles samen in de werving. Je mag helemaal los gaan, out of the box denken want je gaat de wervingskanalen bepalen aan de hand van de vorige hoofdstukken.

Module 9 en 10 | Arbeidsmarktcommunicatie en KPI’s + doelstellingen

Inzoomen op je plannen rondom recruitment marketing en Employer branding, dat doe je in hoofdstuk 8 van het recruitmentplan. En het hoofdstuk daarna ga je KPI’s en doelstellingen vaststellen, zodat je resultaatgericht in 2024 aan het recruiten gaat en de voortgang goed kan bewaken. 

Module 11 en 12 | Evaluatie, rapportage & presentatie

In module 11 ga je de gewenste recruitmentorganisatie schetsen. Wat heb je nodig aan tools, kennis, capaciteit en budget. Welke recruitment projecten ga je in 2024 uitvoeren. In het laatste hoofdstuk beschrijf je hoe de recruitmentstrategie tussentijds wordt geevalueerd en welke rapportages je zowel operationeel als strategisch gaat gebruiken. Daarnaast vertel ik je in module 12 hoe je het recruitmentplan kan presenteren en budget plus commitment kan krijgen van de stakeholders. 

Jouw recruitment trainer en coach

Met meer dan 20 jaar ervaring in recruitment heb ik zeer regelmatig recruitmentplannen geschreven. Sinds ik dagelijks recruiters aan het trainen en coachen ben, krijg ik vaak vragen als: ‘wat moet er in een recruitment plan staan’ en ‘hoe begin ik en waar haal ik de input vandaan’. Zowel ervaren als startende recruiters willen weten hoe ze een recruitmentplan (ook wel recruitmentstrategie genoemd) moeten opstellen en wat in moet staan.


Aangezien mijn missie het recruitmentvak upgraden is, mag dit trainingsprogramma niet in mijn aanbod ontbreken. Ik sta te popelen om jou te helpen een sterk recruitmentplan voor 2024 te schrijven! Zodat jij beslagen ten ijs kan komen bij stakeholders en op tijd je strategie voor 2024 klaar hebt. Ik hou van een praktische aanpak, met oog voor doel en resultaat. En daar heb ik in dit trainingsprogramma volop rekening mee gehouden. Naast de modules die je zelf online volgt, kijk ik er naar uit om jouw vragen te beantwoorden in de community welke 24/7 beschikbaar is. 

Wanneer

Na betaling van de factuur kun je op elk gewenst moment van start gaan.

Kosten

557 euro inclusief btw en uitgebreid format van een recruitmentplan. Mijn bedrijf is gevestigd op Bonaire, daarom is de prijs incl btw.

Duur

Als je wekelijks tijd vrij maakt voor het volgen van de online modules en schrijven aan de onderdelen kun je binnen 2 maanden het recruitmentplan af hebben.

Locatie

Online 12 modules (e-learning) in video vorm met een uitgeschreven versie + 24/7 community met deelnemers en trainer.

Meld je nu aan en start 2024 met een recruitmentstrategie!

Reviews over de masterclass recruitmentplan

Een hele fijne inspirerende masterclass recruitmenplan, gegeven door Bianca. De inhoud van het format is duidelijk en werd helder uitgelegd. Daarnaast was er lekker veel ruimte om vragen te stellen en te sparren. Ik had na afloop zin om gelijk aan de slag te gaan!

Angela Reekers | Interim recruiter Hollander Techniek

Super handige training die je echt de handvaten geeft om een recruitment plan te gaan schrijven waarin alle belangrijke onderdelen belicht worden. Je merkt ook snel aan Bianca dat zij echt een expert is op dit gebied. Ik heb het idee dat ik hiermee echt meer vanuit objectiviteit met mijn stakeholders over recruitment kan praten en meer duidelijkheid kan creëren door het jaar heen! Het fijne eraan is ook dat je het nog steeds echt zelf doet en specifiek kunt maken naar jouw bedrijf!
Roderick Bekker, Global HR manager, SKIM Group
Bianca heeft mij zeer nuttige handvatten en tips gegeven om een goed recruitmentplan te gaan schrijven. Duidelijk en concreet op de inhoud en heel fijn om naar haar te luisteren! 
Bianca van Dam | Interim corporate recruiter zorg en onderwijs
Bianca wist op inspirerende en energieke wijze het strategische recruitment plan te behandelen. Van droge stof was geen sprake. In de masterclass van slechts twee uur kwamen alle relevante thema's op een praktische wijze aan bod. De masterclass biedt voor veel organisaties en recruiters al ruim voldoende aanknopingspunten om mee aan de slag te gaan. Ze wist daarbij ook de deelnemers inhoudelijk uit te dagen, om zo van elkaars ervaringen te leren. Met veel vertrouwen ga ik met dit plan intern het gesprek aan.
Chris Bokern, Corporate Tech Recruiter, ANWB

Heb je vragen of wil je eerst even kennismaken?


Dat kan! Ik vertel je graag meer over het trainingsprogramma 😊.