Bianca Perfors


Recruitment specialist, coach en trainer

Mijn missie: het recruitment vak upgraden 🚀

Al 20 jaar een recruitment specialist

Met ruim 20 jaar ervaring in recruitment heb ik zelf ook met ‘de poten in de klei’ gestaan. Bij grote corporate organisaties, MKB en aan de bureauzijde heb ik veel kennis en ervaring (zowel operationeel als leidinggevend als strategisch) opgedaan. Met Recruiters Omgekeerd help ik recruiters en bedrijven om excellent recruitment neer te zetten. Naast training en coaching begeleid ik bedrijven en teams vanuit recruitment advies (interim) naar succesvol recruitment. Vanaf Bonaire werk ik voor Nederlandse klanten en zo maak ik in een tropische omgeving mijn missie waar: het recruitment vak upgraden 🚀

Mijn recruitment missie

Mijn recruitment missie? Die is simpel. Het recruitment vak upgraden. Dat kunnen we wel gebruiken 😉.

De functie van recruiter roept niet bij iedereen positieve ervaringen op. Ik heb in de praktijk gezien dat dit vaak komt doordat er te weinig aandacht is voor training en ontwikkeling. In het diepe gegooid worden is niet erg mits er iemand aan de kant staat die je leert hoe je vooruit kan komen in de vijver met kandidaten. Dit klinkt wel heel mooi: een vijver met kandidaten, helaas is dit vaak niet het geval. Daarom heb ik een aantal handige trainingen ontwikkeld waarbij je direct in eigen praktijk aan de slag gaat. Zo help ik jou om sneller de beste kandidaten te vinden.

Wat feitjes en weetjes over mijzelf 😉

Van Friesland naar Utrecht naar Bonaire

In 1974 ben ik in Friesland geboren en op mijn 20e vertrok ik naar Utrecht. Toen wist ik al dat ik ooit naar het buitenland zou verhuizen. Een warm klimaat. In mei 2022 was het zover, ik ben geëmigreerd naar Bonaire. Samen met mijn hond en Recruiters Omgekeerd. Inmiddels heb ik er een 2e hond bij, ééntje die als pup voor mijn auto sprong en een huisje nodig had. Bonaire biedt me op dit moment een betere work-life balance en ik geniet volop van al het moois op het eiland. 

Hardlopen, fietsen en duiken

Ik ben altijd een buitensporter geweest. Hardlopen was jarenlang een belangrijk onderdeel in mijn leven. Van halve marathons tot twee keer een marathon. Kop in de wind en lopen maar. Op Bonaire ben ik gaan duiken en waar ik ook nu nog soms mijn kop in de wind doe bij het hardlopen of fietsen, gaat deze nu vaker onder water om te genieten van al het moois in mijn 'achtertuin'. 

Van werving & selectie naar interim recruitment professional naar trainer en coach

Ik ben een allround recruitment professional en hou enorm van ondernemen. Mijn carrière begon als consultant in dienst bij een werving en selectie bureau. Na een aantal jaren, inmiddels alweer 18 jaar geleden, ben ik als zelfstandig recruiter verder gegaan en mijn eerste interim recruitment opdracht in 2006 bij USG People the Netherlands smaakte direct naar meer! Samenwerken met andere recruiters en impact maken in een organisatie is mij op het lijf geschreven. Gevraagd en ongevraagd geef ik advies, altijd met een scherp oog voor verbeteringen. Wil je meer lezen over mijn ervaring als interim recruitment professional? Dat kan hier!

Online training, coaching en advies

Vanaf Bonaire werk ik voornamelijk voor Nederlandse klanten. Zelfstandig recruiters, recruiters in dienst, recruitment teams en MKB en corporate organisaties. Heel divers dus! Al mijn werk vindt online plaats. En dat is niet alleen heel effectief en efficient, het werkt ook heel goed, voor beide partijen. Ik heb een tijdsverschil met Nederland, maar die neem ik voor mijn rekening. Wat betekent dat ik heel soms midden in de nacht moet opstaan voor een training, meeting of coaching.

Nog wat feitjes over Bianca

Ik ben vegetariër en hou van lekker eten, dat gaat namelijk heel goed samen. Als je mij wijn ziet drinken is de kans groot dat het een chardonnay is, liefst hout gerijpt. Ik ben een grote dierenvriend, mijn hond Buddy van 10 jaar is dan ook mee verhuisd naar Bonaire. En in september 2022 heb ik een lieve pup van de straat gered: Xena. Sinds ik hier woon help ik de Donkey Sanctuary met recruitment en HR werkzaamheden. En als ik daar ben knuffel ik graag even de ezels die ze hebben opgevangen. Verder houd ik enorm van reizen en kan ik je alvast verklappen dat ik over een paar jaar vast en zeker weer in een ander land woon. Er is nog zoveel moois op de wereld te ontdekken!  

Aksel Dorel

Directeur

Get the job done

Superfijn gewerkt met Bianca! Ze is een fijne professional met bewezen trackrecord op haar vakgebied en heeft goede 'get the job done' attitude zonder eventuele gevoeligheden uit het oog te verliezen. Prettig is ook haar zelfstandige, integere werkhouding waarbij je aan een half woord voldoende hebt om tot de kern van de zaak én follow-up te komen. Geef Bianca de ruimte en het vertrouwen dat ze nodig heeft en het betaalt zich dubbel en dwars terug. 

Specialist in recruitment training, coaching en advies

Trainingen voor recruiters, HR-adviseurs en teams

De allerbeste recruiter in jouw branche zijn. En de beste kandidaten aantrekken voor je organisatie. De trainingen van Recruiters Omgekeerd helpen jou om deze ambities waar te maken. Praktijkgerichte online trainingen. Afhankelijk van de situatie en wens zijn er verschillende vormen mogelijk Een incompany training voor je team, een e-learning die je zelf volgt of een online training als masterclass.

Coaching voor (zelfstandig) recruiters

Junior of senior recruiter, in dienst of zelfstandig. Jij wilt toch ook het beste uit jezelf halen en je verder ontwikkelen in het vak of bent op zoek naar begeleiding in persoonlijke ontwikkeling. Iedereen loopt wel eens ergens tegenaan. Dan is het fijn als je een coach hebt die uit het recruitment vak komt. Iemand die weet waar je het over hebt. Gun jezelf een recruitment coach!

(interim) Advies voor bedrijven en teams

Recruitment moet staan als een huis. Daar help ik als externe recruitment adviseur bij. Zowel bij de selectie en implementatie van een ATS, ontwikkelen van een Employer brand, schrijven van een recruitmentplan of het optimaliseren van je recruitment proces en resultaten.  Samen kiezen we vervolgens de aanpak die past bij jouw bedrijf. Klantgericht, efficiënt en praktisch, zodat je er gelijk wat aan hebt.

Zullen we kennismaken?

Via onderstaande button kun je een online kennismaking in mijn agenda plannen. Ook als je een recruitment vraag hebt waar je over wilt sparren ben je meer dan welkom om mijn kennis en tijd te gebruiken 😃. Ik kijk er naar uit om je te spreken!