Incompany training recruitmentplan

Met een recruitment strategie kun je als team gestructureerd en met focus vacatures gaan invullen en jullie organisatie als werkgever goed op de kaart zetten.

Een recruitmentplan wat werkt

   Vanuit rust en structuur gaan werven en vacatures invullen. Jullie organisatie als Employer of choice bij kandidaten promoten. De regie over recruitment hebben met een duidelijke koers en doelstellingen die worden ondersteund met een passend budget. Waar je commitment van de stakeholders voor hebt. Zo til je als team en organisatie recruitment naar een hoger niveau. 

   Een utopie? Wel nee. Realistisch en haalbaar. Dat is het.

   Schrijf een stevig recruitmentplan en betrek stakeholders en collega’s hierbij. Creëer draagvlak binnen de organisatie en commitment om gezamenlijk de recruitmentstrategie uit te voeren. In de incompany training recruitmentplan leer ik jullie team aan de hand van een format hoe je zelf een recruitmentplan kan gaan schrijven.

Herkennen jullie dit als team:

 • Het management vraagt steeds vaker om een plan, ze willen weten hoe jullie de wervingsbehoefte gaan invullen.
 • Jullie zijn niet tevreden over de recruitment resultaten en een gestructureerde aanpak is nodig.
 • Ad-hoc zaken oppakken moet nu echt afgelopen zijn, in regie zijn, met heldere afspraken en budget is het motto voor 2024.
 • In het team zijn er goede ideeën om het recruitment te verbeteren, er is een plan van aanpak nodig om budget te krijgen. 
 • Het wordt tijd om recruitment doelstellingen vast te stellen, prioriteiten te bepalen en projecten succesvol af te ronden.
 • De druk vanuit de organisatie is hoog, er zijn te weinig kandidaten zijn en een andere aanpak is nodig.

De incompany training recruitmentplan

In 3 tot 3,5 uur bespreken we alle onderdelen van een recruitmentplan.


- Wat moet er in een recruitment strategie staan

- Waar haal je de input en informatie vandaan

- Hoe ga je het kort en bondig EN overtuigend beschrijven

- Welke collega's betrek je erbij

- Hoe creëer je draagvlak en presenteer je het recruitmentplan


Alle hoofdstukken komen aan bod: huidige situatie, recruitment organisatie, arbeidsmarkt, doelgroepen, wervingsbehoefte, wervingskanalen, arbeidsmarktcommunicatie, KPI's en doelstellingen, recruitmentmiddelen, evaluatie en rapportage.


Je leert in deze online training hoe je stap voor stap je doel bereikt: structuur in recruitment met een plan wat werkt. Recruitment moet tenslotte staan als een huis!


Tijdens de training is er gelegenheid om vragen te stellen en na afloop krijgt elke deelnemer het format toegestuurd, inclusief een checklist om taken te verdelen en voortgang te volgen.

Inhoud van de online training recruitmentplan:

Format + checklist recruitmentplan

Je ontvangt na afloop de checklist en het format voor een recruitmentplan.

Draagvlak en betrokkenheid

Je krijgt tips en advies hoe je collega's en management betrekt en commitment krijgt voor de uitvoering.

Informatie en data

Je krijgt inzicht in hoe je aan informatie en data komt voor je recruitmentplan.

Recruitment KPI’s en doelstellingen

Je krijgt info over verschillende KPI’s en doelstellingen en leert hoe je daarin de juiste keuzes maakt. 

Q&A

Er is tijdens de online training voldoende mogelijkheid om vragen te stellen.

Wanneer

In de middag van 14 tot 17.30 uur op een dag naar keuze. We kijken samen welke dag in onze agenda’s past. 

Kosten

Per deelnemer zijn de kosten 447 euro. Je krijgt voor de incompany training Recruitmentplan 20% korting op de totaalprijs als er minimaal 4 deelnemers zijn.

Duur

De training duurt 3 tot 3,5 uur, inclusief pauze en de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Locatie

Live online via Zoom

minimaal 3 maximaal 6 deelnemers.

Wil je als team op tijd je recruitmentplan voor 2024 klaar hebben?

Wacht dan niet langer met het volgen van deze training en het schrijven van jullie recruitmentplan. De training kost je nog niet eens een middag. Daarna kun je aan de hand van het format en door taken te verdelen aan het schrijven gaan. Reken er op dat je nog zeker 6 tot 8 weken bezig zal zijn om het plan te maken en af te ronden. Alle reden om dus niet langer te wachten maar NU te beginnen!

Jouw trainer en recruitment specialist

Met ruim 20 jaar ervaring in recruitment heb ik zelf ook met ‘de poten in de klei’ gestaan. Bij grote corporate organisaties, MKB en aan de bureauzijde heb ik veel kennis en ervaring (zowel operationeel als leidinggevend als strategisch) opgedaan. Met Recruiters Omgekeerd help ik recruiters en bedrijven om excellent recruitment neer te zetten. Naast training en coaching begeleid ik bedrijven en teams vanuit recruitment advies (interim) naar succesvol recruitment. Vanaf Bonaire werk ik voor Nederlandse klanten en zo maak ik in een tropische omgeving mijn missie waar: het recruitment vak upgraden 🚀

Reviews over de masterclass recruitmentplan

𝘉𝘪𝘢𝘯𝘤𝘢 𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘸𝘢𝘢𝘳 𝘻𝘦 𝘩𝘦𝘵 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘩𝘦𝘦𝘧𝘵 𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘦𝘧𝘵 𝘢𝘭𝘭𝘦 𝘳𝘶𝘪𝘮𝘵𝘦 𝘵𝘰𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘴𝘵𝘦𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘷𝘳𝘢𝘨𝘦𝘯. 𝘏𝘪𝘦𝘳𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘸𝘢𝘴 𝘥𝘦 𝘴𝘧𝘦𝘦𝘳 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘔𝘢𝘴𝘵𝘦𝘳𝘤𝘭𝘢𝘴𝘴 𝘨𝘰𝘦𝘥. 𝘚𝘵𝘢𝘱𝘴𝘨𝘦𝘸𝘪𝘫𝘴 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘴𝘵𝘰𝘧 𝘩𝘦𝘦𝘯 𝘨𝘢𝘢𝘯 𝘸𝘢𝘴 𝘱𝘳𝘦𝘵𝘵𝘪𝘨, 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘩𝘦𝘵 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘻𝘪𝘤𝘩𝘵𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘸𝘢𝘴. 𝘌𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘤𝘰𝘯𝘤𝘳𝘦𝘵𝘦 𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵 𝘰𝘮 𝘷𝘦𝘳𝘷𝘰𝘭𝘨𝘦𝘯𝘴 𝘻𝘦𝘭𝘧 𝘢𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘴𝘭𝘢𝘨 𝘵𝘦 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘮𝘰𝘨𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘩𝘦𝘪𝘥 𝘵𝘰𝘵 𝘳𝘦𝘷𝘪𝘦𝘸 𝘮𝘢𝘢𝘬𝘵𝘦 𝘩𝘦𝘵 𝘱𝘭𝘢𝘢𝘵𝘫𝘦 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘮𝘪𝘫 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘭𝘦𝘦𝘵.

Linda van Zoggel, Corporate recruiter bij Van Wanrooij Warenhuys
Super handige training die je echt de handvaten geeft om een recruitment plan te gaan schrijven waarin alle belangrijke onderdelen belicht worden. Je merkt ook snel aan Bianca dat zij echt een expert is op dit gebied. Ik heb het idee dat ik hiermee echt meer vanuit objectiviteit met mijn stakeholders over recruitment kan praten en meer duidelijkheid kan creëren door het jaar heen! Het fijne eraan is ook dat je het nog steeds echt zelf doet en specifiek kunt maken naar jouw bedrijf!
Roderick Bekker, Global HR manager, SKIM Group
𝘌𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘭𝘦 𝘧𝘪𝘫𝘯𝘦, 𝘪𝘯𝘴𝘱𝘪𝘳𝘦𝘳𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘻𝘦𝘭𝘭𝘪𝘨𝘦 𝘮𝘢𝘴𝘵𝘦𝘳𝘤𝘭𝘢𝘴𝘴 𝘳𝘦𝘤𝘳𝘶𝘪𝘵𝘮𝘦𝘯𝘵𝘱𝘭𝘢𝘯 𝘨𝘦𝘩𝘢𝘥 𝘷𝘢𝘯 𝘉​​​​𝘪𝘢𝘯𝘤𝘢. 𝘋𝘦 𝘪𝘯𝘩𝘰𝘶𝘥 𝘪𝘴 𝘥𝘶𝘪𝘥𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘮𝘢𝘯𝘪𝘦𝘳 𝘷𝘢𝘯𝘶𝘪𝘵𝘭𝘦𝘨𝘨𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘭𝘥𝘦𝘳 𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘢𝘳𝘯𝘢𝘢𝘴𝘵 𝘸𝘢𝘴 𝘦𝘳 𝘭𝘦𝘬𝘬𝘦𝘳 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘳𝘶𝘪𝘮𝘵𝘦 𝘰𝘮 𝘵𝘦 𝘴𝘱𝘢𝘳𝘳𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘷𝘳𝘢𝘨𝘦𝘯 𝘵𝘦 𝘴𝘵𝘦𝘭𝘭𝘦𝘯. 𝘐𝘬 𝘬𝘳𝘪𝘫𝘨 𝘥𝘪𝘳𝘦𝘤𝘵 𝘻𝘪𝘯 𝘰𝘮 𝘢𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘴𝘭𝘢𝘨 𝘵𝘦 𝘨𝘢𝘢𝘯!
Angela Reekers | Reekers Reekruitment, Interim recruiter bij Hollander Techniek in Apeldoorn
Bianca wist op inspirerende en energieke wijze het strategische recruitment plan te behandelen. Van droge stof was geen sprake. In de masterclass van slechts twee uur kwamen alle relevante thema's op een praktische wijze aan bod. De masterclass biedt voor veel organisaties en recruiters al ruim voldoende aanknopingspunten om mee aan de slag te gaan. Ze wist daarbij ook de deelnemers inhoudelijk uit te dagen, om zo van elkaars ervaringen te leren. Met veel vertrouwen ga ik met dit plan intern het gesprek aan.
Chris Bokern, Corporate Tech Recruiter, ANWB

Recruitment als een huis met stevig fundament neerzetten?