Training candidate persona

Vul je vacatures beter en sneller in met een candidate persona.

Herken jij dit als recruiter:

 1. Je voelt de druk om de vacature in te vullen maar vraagt je af of je de doelgroep wel echt goed kent.
 2. Je stopt veel tijd in het searchen en benaderen van kandidaten, maar de (positieve) respons is erg laag.
 3. De vacatureteksten zijn slecht en kandidaten haken er op af.Je wilt uitzoeken wat kandidaten graag lezen in een vacature.
 4. Je wilt doelgroepen pagina's maken voor de werken bij site zodat kandidaten daar kunnen lezen wat ze graag willen lezen.
 5. Je wilt jullie organisatie echt op de kaart zetten als werkgever. Maar wat vinden kandidaten aantrekkelijk om te lezen.
 6. Je moet meer inzicht krijgen in jullie doelgroep zodat je dit kan gebruiken voor een recruitment plan of wervingsplan. 

Verlang jij er als recruiter ook naar om:

 • Je doelgroep echt te leren kennen door op een gestructureerde en resultaatgerichte wijze met kandidaten in gesprek te gaan.
 • Vacatureteksten te schrijven die wel sterk en aantrekkelijk zijn omdat je exact weet wat jouw kandidaten willen lezen.
 • Goede input te krijgen voor het schrijven van de allerbeste InMails zodat je met kandidaten in contact komt.
 • Input van je doelgroep te krijgen voor doelgroepenpagina’s op jullie werkenbij site. 
 • Inzicht krijgen in waar en wanneer en hoe je jullie doelgroep het beste kan bereiken zodat je dit kan meenemen in je recruitmentstrategie en wervingsplan.
 • Een stevige gesprekspartner te zijn voor je klant en hiring manager. Laten zien dat je weet wat de doelgroep in beweging brengt.
 • Meer betrokkenheid van de medewerkers en hiring manager bij het invullen van een vacature.
 • De beste kandidaten voor je werkgever of klant vinden en de werkweek met een voldaan gevoel afsluiten.
 • De beste advertenties en campagnes opzetten zodat de doelgroep jullie een interessante werkgever vindt.

Dan is de training candidate persona wat voor jou!

✔️ Leer alles over candidate persona’s.

✔️ Leer bepalen hoeveel en welke candidate persona’s je gaat maken.

✔️ Leer hoe je zelf een candidate persona kan maken.

✔️ Krijg een uitgebreid format die je kan aanpassen naar eigen huisstijl.

✔️ Zet de candidate persona in bij sourcing en arbeidsmarktcommunicatie.

✔️ Verbeter een vacaturetekst aan de hand van de candidate persona.

Wanneer

Donderdag 11 april van 12.30 tot 13.30 uur

Kosten

97 euro inclusief uitgebreide vragenlijst om zelf een candidate persona te maken.

Duur

1 uur

Locatie

Online via Zoom

Jouw ideale kandidaat

Een candidate persona is een fictieve weergave van jouw ideale kandidaat. Het geeft je inzicht in interesses, beweegredenen, (online en sociale media) gedrag en communicatiestijl. Met een candidate persona leer je je doelgroep echt kennen en weet je waar en hoe je ze kan bereiken.

De training candidate persona is wat voor jou

 • Als je nu echt doelgericht aan het werven wilt gaan.
 • Als je je doelgroep echt wilt leren kennen.
 • Als je beter wilt worden in het schrijven van vacatureteksten.
 • Als je wilt scoren met InMails en daar respons op krijgen.
 • Als je zoekt naar input voor bijvoorbeeld Employer branding.
 • Als je de candidate experience wilt verbeteren.

Jouw recruitment trainer

Met ruim 20 jaar ervaring in recruitment heb ik zelf ook met ‘de poten in de klei’ gestaan. Bij grote corporate organisaties, MKB en aan de bureauzijde heb ik veel kennis en ervaring (zowel operationeel als leidinggevend als strategisch) opgedaan. Met Recruiters Omgekeerd help ik recruiters en bedrijven om excellent recruitment neer te zetten. Naast training en coaching begeleid ik bedrijven en teams vanuit recruitment advies (interim) naar succesvol recruitment. Vanaf Bonaire werk ik voor Nederlandse klanten en zo maak ik in een tropische omgeving mijn missie waar: het recruitment vak upgraden 🚀

Reviews over een training candidate persona bij Recruiters Omgekeerd

De training candidate persona helpt je als recruiter of adviseur arbeidsmarktcommunicatie om op praktische wijze te leren hoe je een persona maakt van a tot z. De training is concreet, doelgericht, praktisch en direct toepasbaar. Je hebt meteen tools in handen die je inzet voor je wervingsstrategie.
Sandra Pieterse - AMC adviseur

Stap voor stap word je op een praktische en energieke manier meegenomen in het maken van een candidate persona. Door de voorbeelden uit de praktijk geeft de training handvaten hoe je er direct mee aan de slag kan.Vishal Gainda - Recruitment specialist
De training candidate persona was inspirerend, met een fijne balans tussen de theorie en praktische toepasbaarheid van candidate persona's binnen onze organisatie. Ook online kwam er een goede interactie op gang.
Danciëlle Megens - HR Adviseur bij Sentech B.V.

Meest gestelde vragen over de Training Candidate Persona

Kan ik na deze training zelfstandig een candidate persona maken?

Dat kan je zeker! Sterker nog, het is één van de doelen van deze training. Je krijgt dus alle kennis en tips om na de masterclass direct zelf in de praktijk aan de slag te gaan.

Heb ik met een candidate persona voldoende input om vacatureteksten en/of andere content te verbeteren?

Absoluut! Het candidate persona format, welke je gratis bij deze masterclass krijgt, bevat diverse vragen die gericht zijn op employer branding, recruitment marketing en sociale media. Hiermee kun je de content verbeteren.

Leer ik hoe je een hiring manager kan overtuigen om een candidate persona te maken?

Uiteraard gaan we daar aandacht aan besteden in de masterclass. De betrokkenheid van de hiring manager is belangrijk. Je leert niet alleen hoe je deze mee kan krijgen maar ook hoe je anderen kan overtuigen dat een candidate persona echt een must have is.

Kan ik de training later terugkijken?

De kracht van deze training is dat het live online plaatsvindt zodat je vragen kan stellen, vragen van anderen hoort en daarmee ook meer inspiratie en inzichten krijgt. Ook gaan we een paar oefeningen doen. Om het optimale resultaat uit de training te halen is live erbij zijn het allerbeste. Daarom komt er geen replay. Wel krijg je na de training een hand-out met alle tips en informatie van de training.

Kan ik ook vragen stellen tijdens de training?

Zeker, er is meer dan genoeg ruimte en tijd om je vragen te stellen. Juist fijn als je dat doet, jouw vraag kan een ander ook weer inspireren en verder helpen.

Stel dat ik de training vind tegenvallen en ontevreden ben, krijg ik dan mijn geld terug?

Laat ik voorop stellen dat ik er alles aan zal doen om te zorgen dat je meer dan tevreden bent over de masterclass. Maar mocht het toch gebeuren dat je het tegen vindt vallen en ontevreden bent, dan mag je me bellen en zal ik het aankoopbedrag terug betalen.

Zullen we kennismaken?

Via onderstaande button kun je een online kennismaking in mijn agenda plannen. Ook als je een recruitment vraag hebt waar je over wilt sparren ben je meer dan welkom om mijn kennis en tijd te gebruiken 😃. Ik kijk er naar uit om je te spreken!