Referral recruitment online training

Het werven van kandidaten via eigen medewerkers

In een schaarse arbeidsmarkt vissen we allemaal in dezelfde vijver. Het aantrekken van kandidaten is een uitdaging. Voor recruiters én bedrijven. Verschillende kanalen voor de werving open zetten is daarom belangrijk. Het werven via je eigen medewerkers, referral recruitment, mag in jouw werving en selectie niet ontbreken. 

Wist je dat je met referral recruitment wervingskosten kan besparen? En de quality of hire kan verhogen? En dat je een boost geeft aan je zichtbaarheid als werkgever, je Employer Brand? 

Allemaal voordelen die zorgen voor betere recruitment resultaten! 

null

Referral Recruitment opzetten was nog nooit zo makkelijk!

In de online training referral recruitment ga je aan de hand van een stappenplan aan de slag met het opzetten of verbeteren van je Referral Recruitment programma. 

In 4 modules (bijna 2 uur videomateriaal en 8 uur les) maak je oefeningen in jouw eigen praktijk zodat je na afloop een draaiboek klaar hebt en je (nieuwe) referral recruitment programma kan lanceren. 

  Na het volgen van deze online training:
 • Kun jij uitleggen wat de voordelen van referral recruitment zijn
 • Ben je in staat om je  stakeholders te overtuigen
 • Weet je hoe je een aantrekkelijke bonusregeling opzet die past bij jullie medewerkers
 • Heb je kennis over hoe je medewerkers kan activeren met ijzersterke communicatie en referral acties
 • Kun jij een strak proces inclusief registratie (met of zonder tooling) inrichten
 • Heb jij een draaiboek klaar en kan je jullie referral recruitment programma lanceren


VIRO Group

HR/Recruitment Team

"Inspirerend, praktisch en interactief"

Het HR/Recruitment Team van Viro Group geeft de training een 8,5 en zegt er het volgende over: “Inspirerende, praktische en interactieve training die direct toepasbaar is in de praktijk”. De HR Manager en Recruiters volgden de training in najaar 2020. 

 

Meer kandidaten + Hogere quality of hire + Lagere cost per hire

Wat is Referral Recruitment en welke voordelen heeft het

In deze module beginnen we met het definiëren van Referral Recruitment. Daarna kijken we naar de voordelen en ga je deze in kaart brengen voor jullie eigen organisatie. De voordelen inzichtelijk hebben is belangrijk voor het creëren van draagvlak bij stakeholders en betrokkenheid bij medewerkers.

Van project naar stappenplan naar draaiboek

 Je krijgt tips en adviezen hoe je het opzetten van een referral recruitment programma kan aanvliegen als een project. Ook kijken we alvast naar het stappenplan (9 stappen) welke je in de volgende modules gaat gebruiken. Dit stappenplan vormt het draaiboek wat je aan het eind van de training klaar hebt.

Jouw stakeholders, de spelregels, het proces en de beloning

In deze module ga je aan de slag met stap 1 tot en met 5. Deze stappen betreffen de stakeholders, betrokken partijen, de spelregels, het proces en de referral beloning. Je krijgt tips en advies over deze onderdelen en gaat ze vervolgens voor jullie eigen referral recruitment programma uitwerken. 

Registratie, tooling, communicatie en kick-off

De laatste module waarin je invulling geeft aan stap 6 tot en met 9. Stap 6 betreft het doen van onderzoek onder je medewerkers. Vervolgens kijken we naar registratie en het gebruik van wel of geen referral tooling in stap 7. Stap 8 en stap 9 betreffen de communicatie, activatie en kick-off van het referral recruitment programma. De lancering is een feestje! 

Ga ook voor meer kandidaten, sterker Employer Brand, lagere wervingskosten en betere kandidaten!

Krijg nu direct toegang tot de e-learning referral recruitment!

Voor slecht 377 euro geef jij jezelf exclusief toegang tot deze training waarin je veel inspiratie, kennis en advies krijgt. Je gaat aan de slag met oefeningen in jouw eigen praktijk waarmee je onder andere een bonusregeling en beloningssysteem bedenkt wat past bij jullie medewerkers. En het stappenplan zorgt er voor dat je niets vergeet, geen onderdeel wordt overgeslagen. Na afloop weet je dan ook precies hoe je een (verbeterd) referral recruitment programma in jullie organisatie kan implementeren.Herken jij dit als Recruiter?

 

 • Ben jij op zoek naar meer kanalen om betere kandidaten te vinden?

 • Wil je kosten gaan besparen in de werving van kandidaten voor jullie vacatures?

 • Wordt het nu echt tijd om jullie Employer Brand (werkgeversmerk) goed op de kaart te zetten?

 •  Zoek je naar een manier om kandidaten via het netwerk van jullie medewerkers te bereiken?

 • Wel een aanbreng- of referral bonus maar er worden weinig kandidaten aangedragen?

De online training Referral Recruitment is de oplossing!