Bianca Perfors | 19 februari 2021 | leestijd: 3 tot 4 minuten

Referral Recruitment bij InWork

Van referral kandidaat naar referral Recruiter…

Anniek de Vries, IT Recruiter bij InWork is een referral kandidaat uit de praktijk. En dat niet alleen, zij is ook nog eens medeverantwoordelijk voor het referral recruitment bij InWork.

Na het afronden van de studie Human Resource Management werd Anniek benaderd door een oud-medestudent met een enthousiast verhaal over het werken bij InWork. Haar interesse voor de functie van Recruiter was gewekt. Na de nodige kennismakingen is ze in februari 2020 gestart bij InWork.

In haar eerste week hoorde Anniek al over het referral programma. Bij InWork wordt dit namelijk meegenomen in de onboarding (TIP!). Toen eind vorig jaar de rol van Referral Recruiter vrij kwam, heeft Anniek zich daar gelijk enthousiast op gestort.

Focus en aandacht voor je referral recruitment programma met een Referral Recruiter

Klinkt goed hoor, een Referral Recruiter. Alleen al van de term word ik als referral recruitment fan erg blij. Bij InWork betekent deze rol dat je het referral recruitment programma actief stimuleert, verbeteringen aandraagt, het proces uitvoert en alle resultaten bijhoudt. Hele belangrijke taak dus. En dit krijgt extra body doordat InWork er specifiek twee recruiters verantwoordelijk voor maakt.

Elke stap belonen, sparen voor referral recruitment punten

Per stap in het recruitmentproces worden punten toegekend. In de praktijk kun je dus al punten verdienen met het aandragen van een cv. Dit is in het begin weleens een beetje mis gegaan; er werden wel héél makkelijk cv’s aangedragen. En dan niet altijd cv’s die relevant waren voor InWork. Daarom is er een controleslag ingebouwd, waarbij de Referral Recruiter beoordeelt of het aangedragen cv in aanmerking komt voor punten.

Krijgt de referral kandidaat een intake? Dan volgen er weer punten, net als bij een gesprek bij de klant en vervolgens natuurlijk bij aanname. Al die tijd houdt Anniek de medewerker op de hoogte van de stand van zaken. Slimme zet: persoonlijk contact en tussendoor vraagt Anniek ook nog even of de medewerker misschien nog iemand kent om aan te dragen.

Punten gespaard? Dan mag je deze verzilveren via een cadeaupagina

InWork heeft een cadeaupagina waar je als medewerker je punten kan verzilveren tegen producten van de Mediamarkt. Voor elk wat wils! En het geven van het cadeau, daar maken ze een klein feestje van. Zo overhandigt de fieldmanager het gekozen product persoonlijk aan de medewerker. Uiteraard wordt er een foto gemaakt en gedeeld op social media. Slim! Zo heb je gelijk weer een stukje communicatie binnen je referral programma opgepakt (TIP!). En zoals Anniek zegt: “Hiermee geven we waardering aan onze medewerker”.

Nou zit misschien niet iedereen op een cadeau te wachten – gelukkig hebben ze daar bij InWork rekening mee gehouden. Sommige medewerkers kiezen dan ook voor beloning in geld, in de vorm van een bonus van 1.000 euro. Deze kun je verdienen door 2.000 punten te sparen. En voor de beeldvorming: met een volledig traject (van aandragen tot aanname) kun je 1.000 punten verdienen.

Hoeveel hires via referral levert dit spaarprogramma InWork op

De afgelopen jaren heeft InWork heel consequent zo rond de 10% van de hires via referral gerealiseerd. Goed nieuws: er is dus geen afname gezien. Maar ook geen toename. En dat laatste is nou net waar Anniek haar zinnen op heeft gezet. Maximaal resultaat uit referral recruitment halen.

Daar zijn ze dan ook volop mee bezig: het verbeteren van de communicatie binnen het referral recruitment programma

De Fieldmanagers goed aangesloten houden, dat is key vertelt Anniek. Intern leeft het programma best wel goed onder de ongeveer 100 medewerkers. Maar de uitdaging zit bij de ruim 500 collega’s binnen Techniek en IT die werkzaam zijn bij klanten. Veel van deze contacten worden onderhouden via Fieldmanagers. Die zijn voor Anniek en haar collega dan ook de ingang voor communicatie naar de externe medewerkers.

Verder hebben ze nog iets slims bedacht: een online referral recruitment pagina

Recent is er op de site van InWork een pagina over het referral programma toegevoegd. Nieuwsgierig? Je kan hem hier bekijken. Als medewerker van InWork kun je je via deze pagina aanmelden. Daarmee kom je op een mailinglijst en krijg je frequent nieuwsbrieven en info over bijvoorbeeld nieuwe vacatures waar jouw hulp voor nodig is. Zo kunnen Anniek en haar collega heel gericht gaan communiceren met medewerkers die actief mee willen doen met het referral recruitment programma. Dat moet toch meer referral ambassadeurs gaan opleveren!

Hoe leuk is dit: medewerkers mogen hun punten overdragen aan een collega

Stel dat jouw collega nog net een aantal punten tekort komt om een bepaald kado uit te kiezen, dan mag jij jouw punten overdragen aan deze collega. Dat is tof! Of wat ook kan: je punten delen met de nieuwe collega die jij als referral hebt aangedragen. En mocht je besluiten om InWork te verlaten, dan kun je ook je punten overdragen aan een collega.

Zo levert het sparen dus altijd iets op, heel slim!

Tot slot vraag ik Anniek nog om een allerlaatste tip die ze wil meegeven aan vakgenoten die ook bezig zijn met referral recruitment.

“Het is erg leuk om een programma op te zetten, maar denk ook na over wat je er op lange termijn mee wil bereiken en hoe je het gaat borgen. Beloftes waarmaken aan je collega’s is daarin heel belangrijk!”.

Daar kan ik het natuurlijk alleen maar mee eens zijn. Het is niet voor niets dat ik deze tip zelf al eens heb besproken in een webinar over referral recruitment 😉

Meer inspiratie en praktijkcases van andere bedrijven over referral recruitment?

Meld je dan nu aan voor de webinars in maart die ik samen met Michael Boud van Search&Co Groep geef.

Webinar "Hoe activeer je medewerkers binnen referral recruitment"

Bianca Perfors deelt praktijkvoorbeelden over activatie en communicatie binnen een referral programma. De valkuilen en succesfactoren. Michael Boud vult dit aan met relevante referral feiten en cijfers uit recent onderzoek. En je krijgt tips over hoe je referral tooling kan inzetten om meer medewerkers te activeren en daardoor meer referrals genereert.

Datum: 9, 18 of 23 maart 2021

Schuiven naar boven

GRATIS E-BOOK

REFERRAL RECRUITMENT 6 TIPS
Ontvang het e-book per e-mail