Communicatie in referral recruitment

Online training waarin je leert hoe je medewerkers kan activeren

Met veel enthousiasme een aantrekkelijk referral recruitment programma neergezet, maar er wordt bijna geen referral kandidaat aangedragen.

Genoeg ideeën voor werving via eigen medewerkers, maar geen idee hoe je ze gaat stimuleren om kandidaten aan te dragen.

Heb je al je overtuigingskracht moeten inzetten om je stakeholders mee te krijgen om te investeren in referral beloningen en tooling, maar het gewenste resultaat blijft uit.

Er is geen kandidaat meer over de streep te trekken vanuit de advertenties en het searchen, dus het wordt tijd om referral recruitment op te zetten.

null

Is bovenstaande herkenbaar? Dan is het tijd voor de online training communicatie en activatie in referral recruitment!

Dit leer je in de online training communicatie in referral recruitment

 • Hoe je medewerkers kan activeren door de juiste communicatie in te zetten

 • Hoe je er achter komt welke communicatievorm en content (boodschap) jouw medewerkers stimuleert

 • Waar je over kan communiceren in referral recruitment

 • Wie je doelgroep is voor referral recruitment en hoe je een referral persona kan maken

 • Waar spelregels aan moeten voldoen (je krijgt voorbeelden te zien!)

 • Welke creatieve ideeën er al zijn die jij ook kan inzetten (inspiratie aan de hand van praktijkvoorbeelden!)

 • Hoe een contentplanning er uit ziet en je deze kan maken

 • Wat belangrijk is bij de kick-off, in referral akties en hoe je zelf een referral sessie kan organiseren 

Een praktijkgerichte training met bijna 1,5 uur uur online video. Elke module sluit je af met oefeningen die je in eigen tijd en praktijk maakt.  Het resultaat na het volgens van deze training?

Een communicatie plan om je referral recruitment te boosten en meer kandidaten via medewerkers te werven!

Reviews over training van Recruiters Omgekeerd

Een inspirerende e-learning, met een fijne balans tussen de theorie en praktische toepasbaarheid binnen onze organisatie. De inhoud was goed toegespitst op de eigen organisatie. Met na afloop fijne en praktische hand-outs.
Danciëlle Megens - HR Adviseur bij Sentech 
Deze training zorgt ervoor dat searchen een stuk effectiever en makkelijker wordt. Bianca is een enthousiaste trainer en een echte vakspecialist. Als je in een korte tijd genoeg handvatten wil om zelf uitgebreider te kunnen searchen dan is deze training een aanrader.
Mandy Wethly - Recruiter bij Innovam

Geef jezelf direct toegang tot deze volledige e-learning!

Meer kandidaten via eigen medewerkers door ijzersterke communicatie en activatie in jouw referral recruitment!

Alle basis thema's over communicatie en activatie

In deze module beginnen we met de basis van het communiceren en activeren van medewerkers om meer referral kandidaten binnen te krijgen. We gaan het hebben over waarom, wanneer, wat, hoe en met wie te communiceren over referral recruitment. 

Hoe goed ken jij de doelgroep die je wilt activeren? 

In deze module krijg je tips en advies hoe je er achter kan komen wat jouw doelgroep aantrekkelijke communicatie vindt als het gaat om referral recruitment. En dat niet alleen. Wie is jouw doelgroep? Dit is niet alleen de medewerker. Je krijgt in deze module ook een voorbeeld van een referral persona, wat erg handig is in het opzetten van een ijzersterke communicatie om je medewerkers te activeren. 

Veel inspiratie en voorbeelden!

Misschien wel de leukste module 😃. in ieder geval een module die je gaat inspireren want je krijgt praktijkvoorbeelden te zien. Naast de voorbeelden krijg je ook info over spelregels, de verschillende communicatievormen en wat je kan gaan vertellen over referral recruitment aan de medewerkers.  

Kick-off, referral aktie en referral sessie!

De kick-off van een referral recruitment programma mag een feestje zijn. Naast tips en inspiratie voor de kick-off, wat je kan doen om het tot een succes te maken, krijg je ook info over het organiseren van referral sessies. Een hele directe vorm van activatie, altijd goed dus. En we staan stil bij referral akties, die niet mogen ontbreken in jouw communicatieplan. 

Hoe je een contentplanning maakt

Een korte module, want je moet vooral zelf aan de slag gaan. Naast een uitleg waarom een contentplanning belangrijk is, krijg je een voorbeeld te zien. En kun je deze downloaden zodat je je eigen contentplanning kan maken. Frequent communiceren is immers key voor het activeren van medewerkers! 

Referral software gebruiken of do it yourself

Ga je communiceren via referral software en tooling gebruiken om het activeren te ondersteunen of ga je alles zelf doen. Deze vraag wordt in de laatste module beantwoord. Of beter gezegd; je krijgt de tips hoe je dit het beste kan doen. Tot slot als afsluiter van de e-learning krijg je nog tips en valkuilen. En als je alle oefeningen hebt gemaakt, dan heb je aan het eind van de training een communicatieplan klaar.

De e-learning communicatie en activatie referral recruitment!

Voor ambitieuze en leergierige recruiters

Na afloop krijg je het certificaat voor het afronden van deze training, zodat  je aan iedereen kan laten zien dat jij kennis hebt van het communiceren binnen binnen referral recruitment en hoe je medewerkers kan activeren om kandidaten aan te dragen!

null


Herken je onderstaande in jullie referral recruitment?

 

 • Een ijzersterk referral recruitment programma maar het resultaat is minimaal 

 • Je bent op zoek naar een goede structuur voor de communicatie en activatie

 • Je hebt geen idee hoe te beginnen met de communicatie over referral recruitment

 • Waar je over kunt gaan communiceren en hoe is een grote vraag

 • Je hebt het netwerk van eigen medewerkers hard nodig om kandidaten te vinden

De online training communicatie en activatie in referral recruitment is de oplossing! Voor slechts 327 euro krijg je direct toegang!

“Bedankt voor de goede e-learning, precies wat ik nodig had om een stukje verder te komen en mijzelf te verdiepen. Alles wordt duidelijk uitgelegd aan de hand van handige opdrachten. Je kunt meteen aan de slag met duidelijke handvaten en dit maakt het erg praktisch”