Candidate persona - online training

Leer je doelgroep echt kennen en vindt betere kandidaten

Als recruiter moet je je doelgroep door en door kennen

Als recruiter ben je dagelijks bezig met het verleiden en aantrekken van de beste talenten voor jouw vacature. Je wilt de beste in het vak zijn en de regie hebben over het recruitment proces en de jobmarketing. Dit kan, als je je ideale kandidaat écht kent. Daar is maar één manier voor: een candidate persona van je doelgroep maken. In onze online training leer je hoe je zelf een candidate persona kan maken zodat je nog sneller, beter en succesvoller in recruitment kan zijn. Wil je als team een workshop of training? Dat kan ook! 

null

Dit leer je in de training candidate persona

  • Candidate Persona’s: wat is het? Is het een trucje of krachtige methodiek
  • Hoe maak je een candidate persona (gratis uitgebreid format en onepager!)
  • Wie zijn er nodig voor het opstellen en uitrollen
  • Hoe zet je je candidate persona in bij sourcing en arbeidsmarktcommunicatie
  • Valkuilen en succesfactoren in het gebruik van candidate persona’s
  • Na afloop van de training heb je je eerste persona gemaakt
  • Last but not least: je leert je doelgroep veel beter kennen en vindt daardoor meer en betere kandidaten! 

3 video modules

2 uur e-learning

Inclusief format

Gratis one-pager

Jouw ideale kandidaat in beeld met een candidate persona

Een candidate persona is een fictieve weergave van jouw ideale kandidaat. Het geeft je inzicht in onder andere beweegredenen, gedrag en communicatiestijl. Je maakt een persona aan het begin van je recruitment proces, na de vacature intake. Door de output te gebruiken in je recruitment en marketing, herkennen kandidaten zichzelf in bijvoorbeeld jouw vacaturetekst. En bij het searchen naar een kandidaat weet je precies waar je op moet letten. Zodat jouw benadering als recruiter positief opvalt bij talenten. Met een candidate persona leer je je doelgroep echt kennen.

Reviews over de training candidate persona

De training candidate persona helpt je als recruiter of adviseur arbeidsmarktcommunicatie om op praktische wijze te leren hoe je een persona maakt van a tot z. De training is concreet, doelgericht, praktisch en direct toepasbaar. Je hebt meteen tools in handen die je inzet voor je wervingsstrategie.
Sandra Pieterse - AMC adviseur

Stap voor stap word je op een praktische en energieke manier meegenomen in het maken van een Candidate Persona. Door de voorbeelden uit de praktijk geeft de training handvaten hoe je er direct mee aan de slag kan.


Vishal Gainda - Recruitment specialist

Koop de training en start direct!

Voor ambitieuze en leergierige recruiters

Na afloop krijg je het certificaat voor het afronden van deze training, zodat  je aan iedereen kan laten zien dat jij kennis hebt van het maken van een uitgebreide candidate persona.


“De training candidate persona geeft theorie en handvaten. De opdrachten bieden de mogelijkheid om tijdens de training direct in de praktijk met een persona aan de slag te gaan. Handig zo’n candidate persona!”