Recruiters in de corona crisis, we lopen allemaal tegen hetzelfde aan.

Delen met elkaar werkt en de tips in deze blog hopelijk ook

Recruiters in de corona crisis | leestijd 3,5 minuut

Een paar weken geleden stelde ik mijn tijd -gratis- beschikbaar voor een online coachgesprek. Inmiddels heb ik met meer dan 10 recruitment vakgenoten mooie gesprekken gehad. Waar het met de één vooral sparren was, liep een ander in de (remote) praktijk ergens tegen aan en kon daar hulp bij gebruiken.

Online coachgesprek met recruitment vakgenoten

Afgelopen weekend had ik tijd om te reflecteren op deze gesprekken én de online meetings met recruiters aangesloten bij Remote Recruiters. Dit laatste is een super leuk initiatief wat recruiters over de hele wereld met elkaar verbindt. Graag deel ik met jullie mijn bevindingen uit alle gesprekken. We lopen allemaal min of meer tegen hetzelfde aan. Herkenbaarheid helpt om je eigen situatie te relativeren. Weten dat je niet de enige bent geeft toch een beetje rust. En zo praktisch als ik ben, geef ik je ook nog wat tips.

Onzekere onduidelijkheid of onduidelijke onzekerheid

We worstelen allemaal met onzekerheid. In combinatie met onduidelijkheid omdat we niet weten wanneer er weer (genoeg) werk is. Nou houden we als recruiter best wel van een beetje spanning. Maar in de huidige situatie is dit wel erg ongemakkelijk. Het is niet onze eigen keus om geen opdracht of geen baan te hebben. En dat we niet weten wanneer we wel weer kunnen knallen maakt het ingewikkeld. Tel daar bij op dat we in de media vooral niet-positieve voorspellingen over de economie horen en de onzekerheid plus onduidelijkheid is compleet.

TIP: Maak afspraken met je zelf over wanneer en hoe vaak je nieuws gaat volgen.

Het is soms echt beter om afstand te nemen van de media. Probeer slechts één keer per dag het nieuws te lezen, op een moment dat je er daarna ook weer goed afstand van kan nemen. Kijk daarentegen zo vaak je maar wilt naar je eigen basis, motivatie en drijfveren om het recruitmentvak uit te oefenen. Daar in vind je wel zekerheid en duidelijkheid. 

TIP bij de TIP

Ben je nog een beetje zoekende naar jouw  missie?

Neem dan nu de tijd om het boek ‘ontwerp je persoonlijke missie’ van Steven Covey te lezen. Heel toegankelijk en met praktische oefeningen om hierin focus te krijgen.

We zijn allemaal recruitment vakidioten

Iedereen houdt van het vak en is van nature positief gestemd. We willen vacatures invullen, kandidaten spreken, advies geven over Employer Branding, we willen knallen! Dat is wat ons dagelijks drijft. Echte vakidioten met een groot recruitment hart. Tuurlijk, we zien de voordelen van deze periode want we zijn ook nuchtere mensen. Tijd voor je gezin, samen zijn met je partner, minder prikkels (ik vind dit wel heel fijn!), terug naar de focus en basis, veel tijd om te sporten. Allemaal voordelen. Maar als ‘die hard’ recruiter zijn we doeners en willen we dus met recruitment bezig zijn. Dat is ons vak, daar hebben we niet voor niets voor gekozen!

TIP: Bouw aan talentpools, talentpools en nog meer talentpools.  

Geen originele tip, hij kwam al vaker voorbij. En dat is niet voor niks. Dit is het moment om eindelijk echt talentpools te gaan bouwen. De schaarste in diverse arbeidsmarkten zal toch echt niet ineens opgelost zijn. Zo ben je straks mooi voorbereid als je weer los kan gaan. 

Volg een webinar, bijvoorbeeld die van VONQ over Talentpools of Growth Hacking Recruitment van Jelmer Zuidema en Jelmer Koppelmans.

Acquisitie en benaderen, wat is gepast in deze periode

Hoe gepast is het om te acquireren als je weet dat een bedrijf nu wel wat anders te doen heeft? Of een kandidaat benaderen en verleiden om van baan te switchen? We vragen ons af wat wel of niet oké is om te doen. Recruiters zijn over het algemeen sociaal en empathisch. Stilstand is achteruitgang en in week 4 van de coronamaatregelen moeten we toch ook weer aan de bak en vooruitkijken.

TIP: Wees zorgvuldig, benoem de situatie, laat empathie en begrip zien in je boodschap.

Kandidaten benaderen of acquireren bij bedrijven kan prima als je het maar met grote zorgvuldigheid doet (dat doen we toch altijd al!). En vergeet niet: persoonlijke benadering blijft key. Ga niet lopen pushen, maak duidelijk dat je het begrijpt als iemand nu niet wil switchen van werkgever, biedt geen vacature maar biedt contact voor de toekomst en toon begrip, ook voor de situatie waar je potentiele klant in zit, laat zien dat je je hebt verdiept in de klant en kandidaat.

Deel wat je bezighoudt, geef je dag een ritme en blijf in ontwikkeling

Twijfel je ergens over? Deel het met andere vakgenoten, zoek elkaar op en maak het bespreekbaar. Niemand kijkt op van wat jou bezig houdt. Er over praten lucht op en het kan een nieuwe kijk op de zaak geven.

Heb je nu geen werk te doen? Zorg dan dat je een goed dagritme vindt. Gun je zelf meer prive tijd, vindt het oké dat het nu even anders is. Blijf met je vak bezig door bijvoorbeeld talentpools te bouwen of ga je LinkedIn netwerk uitbreiden. Maak gebruik van het uitgebreide aanbod van gratis online training via Studytube.

Wil je even sparren, je hart luchten of iets delen waar je tegen aanloopt?

Ik maak ook komende weken met liefde een uurtje tijd voor je. Voor recruiters in de corona crisis. Via deze link kun je mij een berichtje sturen. Succes en een mooie dag recruitment vakgenoten!

Schuiven naar boven