Hartverwarmende afstand en een gratis online coachgesprek voor jou

Een blog over afgelopen week door Recruiters Omgekeerd

leestijd 2,5 minuut

Afgelopen week was afstand een belangrijk thema. In alle opzichten. Geen geknuffel, want afstand. Niet naar je oudere familie kunnen gaan, afstandelijk zeg. Ook nam ik soms afstand van het nieuws omdat ik ‘verzadigd’ raakte. En waar we afgelopen jaren bezig waren met minder online zijn, ging dat deze week overboord.

Recruiters zijn echt sociale mensen

Ik vond het ook een hartverwarmende week. Wat zijn er veel initiatieven ontstaan in de recruitment branche! Ik noem een paar voorbeelden. Recruiters verenigden zich in bijvoorbeeld Recruiters For Good en Recruit Robin stelde hun platform gratis beschikbaar voor zorginstellingen. Remote Recruiters besloot om het online gaan van hun nieuwe platform te versnellen. Ik kijk er naar uit!

Afgelopen week heb ik zo vaak gedacht: ‘Zie je wel, recruiters zijn echt sociale mensen’. Zelf heb ik zondagavond gelijk via e-mail hulp aangeboden aan een aantal ziekenhuizen in mijn omgeving. Naarmate de week vorderde zag ik zoveel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk voorbij komen. Waar te beginnen? Op een gegeven moment dacht ik: ‘Er komt vanzelf iets op mijn pad’.

En zo kwam er iets op mijn pad, letterlijk en figuurlijk….

Vrijdagochtend zag ik haar lopen, een oud vrouwtje bij mij uit de buurt

Medewerkster van de PLUS liep naast haar met een doos boodschappen. Ik was op weg naar huis van de ochtendwandeling met de hond. Ik ben ‘naast’ haar gaan lopen (op afstand, uiteraard). En heb haar aangeboden dat ik voorlopig de boodschappen voor haar doe. Haar antwoord? Een heel blij en verrast gezicht. Zo zie je maar, het komt op je pad en ook de kleine initiatieven zijn goed.

Denken jullie ook aan de oudere en kwetsbare buren in je omgeving?

gratis online coachgesprek

Zakelijk moest ik echt ‘omgekeerd’ gaan denken

Begin dit jaar gestart met Recruiters Omgekeerd was het ook in dat opzicht een bijzondere week. In de afgelopen maanden was ik van werken in een kantoor naar remote in coworkingspaces naar thuis werken gegaan. Nu moest ik dat toch echt eens serieus gaan nemen. Niet meer beneden aan de eettafel. Maar boven aan het bureau. Mijn creatieve brein werd deze week in één klap wakker. En gelukkig heb ik inspiratie genoeg om ook nu te bouwen aan Recruiters Omgekeerd.

Recruitmenttoppers ineens zonder werk of opdracht

Ik zag deze week recruitmentprofessionals plotseling zonder werk of opdracht komen. Ontzettend vervelend! Helaas is een opdracht van mij ook beëindigd. Ik ben sinds 2003 zelfstandig ondernemer in de recruitmentbranche. Ik heb eerder een crisis meegemaakt. Been there, done that & survived it. Ik heb destijds zo’n 7 maanden zonder opdracht gezeten. In die tijd was het voor mij hartverwarmend als er uit mijn netwerk een tip kwam of een berichtje uit onverwachtse hoek.

Gratis online coachgesprek voor een recruiter, gewoon omdat het kan

Mijn missie om het recruitmentvak te upgraden is niet zomaar ontstaan. Ik wil recruiters helpen om beter te worden in het vak. Daar hoort ook bij dat je iemand helpt als het even tegenzit. Dan kan het fijn zijn om te sparren met een ervaren vakgenoot. Misschien omdat het lastig is om er in prive omgeving over te praten. Of omdat er een zetje en inspiratie nodig is om nieuwe mogelijkheden voor werk te vinden. Of omdat je ergens tegen aan loopt maar dit nu niet met je collega of leidinggevende kan bespreken.

Daarom bied ik de komende weken mijn tijd (gratis) aan recruiters aan, voor een coachgesprek. Via een online call zodat we elkaar niet alleen horen maar ook zien. Wel zo persoonlijk toch.

gratis online coachgesprek

Interesse?

Stuur een e-mail naar bianca@recruitersomgekeerd.nl met je naam, telefoonnummer, korte beschrijving van je hulpvraag en welke dagen je beschikbaar bent voor een online coachgesprek. Je ontvangt van mij binnen 1 werkdag antwoord.

En geen zorgen, ik ben er niet op uit om je in dit coachgesprek iets te verkopen. Het is geen commerciële truc. Ik doe dit gewoon omdat het kan. Omdat ik meeleef en uit ervaring weet waar je mee te maken hebt. En omdat ik altijd blij word van het spreken van andere vakgenoten. Ik heb tenslotte een missie; het recruitmentvak upgraden. En daar hoop ik ook op deze wijze weer aan bij te dragen.

Fijne dag en blijf gezond lieve vakgenoten! Bianca

Schuiven naar boven