Remote Recruiters; collegiaal netwerk voor recruiters die op afstand samenwerken

Waar een comment op een LinkedIn post op 6 maart 2020 toeleidde

Remote Recruiters en persoonlijk contact | leestijd 2,5 minuut

Hoe een comment op een LinkedIn post op 6 maart 2020 mij in contact bracht met twee super enthousiaste recruiters: Renée en Jimmy en hun platform Remote Recruiters.

Remote recruitment in combi met persoonlijk contact en samenwerken

Remote werken is tegenwoordig dagelijkse kost voor recruiters. Naast de voordelen vraagt het ook om een andere invulling van persoonlijk contact en samenwerken. En daarom heb ik een tip: Remote Recruiters. Een collegiaal netwerk voor recruiters die op afstand samenwerken.

Toen ik destijds reageerde op een post van Remote Recruiters had ik geen idee dat het zou leiden tot nieuwe inspirerende contacten en een membership. Ik reageerde vanuit interesse in het remote werken en mijn bijzondere herinneringen aan Bali (Renée en Jimmy waren op dat moment op Bali).

We zijn twee maanden verder sinds mijn comment en ik ben fan van Remote Recruiters! Het platform groeit. Steeds meer recruiters sluiten zich aan. Dit leidt tot onderling samenwerken voor het invullen van vacatures, het meedenken in het acquireren van nieuwe business en veel tips met elkaar delen. Mooi om te zien hoe een community ontstaat met zeer gedreven recruiters die vanuit een intrinsieke motivatie en drive hun werk doen.

Ik ben groot voorstander van remote werken en word blij als ik zie hoe de recruitmentbranche anticipeert op de ontwikkelingen binnen de corona crisis. Maar recruiters zijn ook hele sociale dieren. Met behoefte aan persoonlijk contact. En dat biedt het platform van Remote Recruiters. Of je nou remote werkt vanuit huis, je favoriete koffietent of vanuit het buitenland. Remote Recruiters verbindt recruiters die daar ook in geloven en met elkaar op afstand willen samenwerken.

Oke, ik hoor je al denken: ”Weer zo’n initiatief om recruiters te verbinden en dan ook nog digitaal”. Maar geloof me…het werkt! 

Wat Remote Recruiters je biedt

Twee keer per week is er een online meeting. De ene keer met een gastspreker en de andere keer met de leden onderling. Er is alle ruimte om zelf een onderwerp aan te dragen of een (hulp)vraag te stellen in de groep. Zo zijn er meetings over verdienmodellen in recruitment, growth hacking of referral recruitment (deze laatste mag ik vrijdag 22 mei verzorgen!).

Het is niet verplicht om deel te nemen maar het is zo leuk dat je er toch wel bij wilt zijn. De meetings met gastsprekers zijn ook nog eens super interessant. Zo leerde ik vorige week veel van Kirsten Kleijs over LinkedIn. En een poosje terug was er een meeting met Jody op den Buijsch over het verbeteren van online vacatureteksten met veel praktische SEO tips.

Wil jij dit ook? Meld je dan snel aan bij Remote Recruiters

Aanmelden kan hier: Remote Recruiters. De 1e maand is gratis, dus je kan op je gemak kijken of het echt wat voor je is. Vragen? Renée en Jimmy beantwoorden ze graag. Ook dat doen ze heel persoonlijk!

Zie ik je dan binnenkort bij een online meeting van Remote Recruiters? Lijkt me leuk!

Boven mijn eettafel hangt deze foto. Uitzicht op de vulkaan Gunung Agung genomen vanaf de tempel Pura Lempuyang. Het brengt me terug naar een nachtelijke klim, met als beloning een spectaculair mooie zonsopkomst en dagen later tot de ontdekking komen dat ik met gebroken hand de vulkaan ben afgedaald. Een soort van allesomvattende herinnering die ik aan Bali heb en ik sta te popelen om terug te gaan en de Mt Agung opnieuw te bewonderen (vanaf de grond dit keer;-)).

Schuiven naar boven